«ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!»

«ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!»

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνδιοργανώνει Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ., με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» της οικογένειας Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Στην Εκδήλωση θα συμμετάσχουν 1.922 παιδιά και νέοι, μέλη 55 χορωδιών και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τραγουδούν: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ
Αφηγητής: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ.
Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Διεύθυνση:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΜΕΛΗΣ

Λαοί που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον δεν πρέπει να εγκλωβίζονται στο παρελθόν. Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει και να ξεχνούν. Γι΄ αυτό και η Μικρασιατική Καταστροφή, όσο και αν μας πονά, δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Η Μικρασία δεν είναι μόνο γη, δεν είναι μόνο χώματα και πέτρες. Η Μικρασία είναι η μάνα που γέννησε τον νεοελληνικό πολιτισμό. Είναι η βαθιά λίμνη, στην οποία συναντήθηκαν δύο μεγάλα ποτάμια: ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και η χριστιανική μας πίστη.

Μικρασία είναι μαζί η αρχοντιά και η ευσέβεια, η καλαισθησία και το μέτρο, η αγάπη για μόρφωση και η πίστη στα θαύματα. Μικρασία είναι η δύναμη του Γένους μας, η οποία μέσα σε μια νύχτα τά ‘χασε όλα, αλλά σύντομα πρόκοψε και ανάστησε παιδιά κι εγγόνια, εμπλουτίζοντας τη νέα της πατρίδα με πνευματικότητα, πολιτισμό, αλλά και πλούτο.

Νέα παιδιά βρίσκονται σήμερα ενώπιόν μας και περιμένουν από μας να τους παραδώσουμε τις αξίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού και να τιμήσουμε τις ρίζες του Γένους μας, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν σταθερό το πηδάλιο της ζωής τους σε καιρούς ανατροπών και λησμονιάς της ιστορίας και των προγόνων τους.

Σε αυτά τα παιδιά και τους νέους, η Εκκλησία της Ελλάδος θέλησε να δώσει την ευκαιρία να χαρούν, αλλά και να θυμηθούν, να συναντηθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν όμως και με την ιστορία, αυτή τη φορά όχι διαβάζοντας, αλλά χορεύοντας και τραγουδώντας.

Η εί­σο­δος θα εί­ναι ΔΩΡΕΑΝ, με δελ­τία εισόδου από την ιστοσελίδα ticketservices.gr.

Εκ της Συνοδικής Επιτροπής
επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος