Διακονία Νεότητας

Αρχική / Η Ενορία / Διακονία Νεότητας

«φετε τ παιδα κα μ κωλετε ατ λθεν πρς με•

τν γρ τοιοτων στν βασιλεα τν ορανν». (Ματθ. ιθ’ 14)

Πόθος, λαχτάρα και προσωπική ευτυχία κάθε γονιού είναι να δει και να χαρεί τα παιδιά του ευτυχισμένα και επιτυχημένα αύριο στην κοινωνία. Το έργο της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης ενός παιδιού είναι ιδιαίτερα δύσκολο στις μέρες μας που τόσοι κίνδυνοι παραμονεύουν, προσπαθώντας να τα παρασύρουν και να τα καταντήσουν ερείπια πάνω στον ανθό της ηλικίας τους, γκρεμίζοντας και τα όνειρα κάθε γονιού.

Η Εκκλησία μας προσεύχεται και ζητάει τη βοήθεια του Θεού στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών σας. Παράλληλα έρχεται βοηθός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά αυτή, με τα Κατηχητικά Σχολεία για κάθε ηλικία, που λειτουργούν στην Ενορία μας. Το έργο αυτό η Εκκλησία μας το προσφέρει αφιλοκερδώς και με μοναδικό κριτήριο την αληθινή και άδολη αγάπη στα παιδιά Της.

Στην ενορία μας λειτουργούν από το Σεπτέμβριο του 1995 κατηχητικά σχολεία όλων των βαθμίδων (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) για αγόρια και κορίτσια. Τα παιδιά συγκεντρώνονται κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο στις δύο αίθουσες που λειτουργούν για αυτό το σκοπό στο ναό μας προκειμένου να παίξουν, να τραγουδήσουν, να κάνουν διάφορες κατασκευές και να βρουν νέους φίλους. Επίσης, συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ping – pong , σκακιού και άλλων παιχνιδιών, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση στις κοντινές εκδρομές που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Επιπλέον, κατά καιρούς τα παιδιά των κατηχητικών εκπαιδεύτηκαν και στην αγάπη προς το περιβάλλον, μέσα από ειδικά προγράμματα (εκμάθηση από ειδικούς των φυτών και των δέντρων του κήπου του Ιερού Ναού) και μέσω της έμπρακτης αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Τέλος, τα κατηχητικά σχολεία διαθέτουν μικρή βιβλιοθήκη με ενδιαφέροντα παιδικά κι όχι μόνο βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου ελεύθερα για ανάγνωση από γονείς και παιδιά.

Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή του Χριστού και το έργο της Αγάπης Του, ώστε να παρακινηθούν και αυτά να αγαπάνε τους άλλους και να προσφέρουν αύριο στην κοινωνία.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μας περνάνε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, γεμίζοντας από αγνή ψυχαγωγία, ενώ παράλληλα βρίσκουν την αληθινή χαρά κοντά στον Χριστό.

Πρόγραμμα για το Κατηχητικό Έτος 2023 – 2024

Αγόρια

  • Δημοτικό

Κυριακή 16:30-18:30

  • Α ‘ & Β’ Γυμνασίου

Κυριακή 16:30-18:30

Κορίτσια

  • Νηπιακό (αγόρια και κορίτσια προνήπιο, νήπιο – α’ και β’ δημοτικού κορίτσια)

Σάββατο 16:00 – 17:00

  • Κατώτερο (γ’ έως και στ’ δημοτικού)

Σάββατο 16:00 – 18:30

  • Μέσο (α’ και β’ γυμνασίου)

Σάββατο 16:00 – 18:30

 

  Τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας μας τελούν με την ευλογία και την σκέπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κκ Συμεών.

Ο χώρος που γίνονται τα κατηχητικά μαθήματα είναι η αίθουσα αριστερά της εισόδου και η αίθουσα ψυχαγωγίας – εκδηλώσεων κάτωθι του Ιερού Ναού, ενώ πραγματοποιούνται διαφόρων ειδών αθλητικές εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές στο προαύλιο του μουσικού σχολείου Αλίμου, που βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού.

Γονείς και κηδεμόνες σας καλούμε να γνωρίσετε από κοντά τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας μας και να φέρετε τα παιδιά σας για να τους καλλιεργηθεί η εν Χριστώ ζωή, η αληθινή ζωή μακριά από την τρικυμία της εποχής μας. Είστε ευπρόσδεκτοι στον Ιερό Ναό για συζήτηση με τους εφημέριους και τους κατηχητές και για να γνωρίσετε τον τρόπο λειτουργίας του κατηχητικού μας σχολείου.