Η Ενορία

Αρχική / Η Ενορία

Ιερά Μητρόπολις Νέας Σμύρνης

Ενορία Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Π.Δ.111/3.3.85 (ΦΕΚ 34 Α) : Ίδρυση ενορίας του ιερού ενοριακού ναού Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στην περιοχή Αλίμου της Ιερής Μητρόπολης Νέας Σμύρνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπ΄όψει:

1.Την παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν. 590/77 <περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος>, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 του υπ΄ αριθ. 8/1979 Κανονισμού>, <περί Ιερών Ναών και Ενοριών> (Φ.Ε.Κ. 1/1980, τ.Α).

2.Την σύμφωνη γνώμη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Σμύρνης που περιλαμβάνεται στο απόσπασμα της 35/31.10.1984 πράξεως του.

3.Την αριθ. 157/17.9.1984 γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλίμου Αττικής.

4.Την αριθμ. 864/21.12.1984 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίζουμε:

Άρθρον μόνο.

Ιδρύεται Ενορία του ιερού ενοριακού ναού Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στον οικισμό Κυθηρίων του Δήμου Αλίμου Αττικής της ιερής μητρόπολης Ν. Σμύρνης.

Στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του Προεδρικού τούτου Διατάγματος.

Αθήνα, 8 Μαρτίου 1985

Η ΕΝΟΡΙΑ (Χάρτης Ενορίας)

ορια

Η ενορία της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στον Άλιμο περιλαμβάνει το σύνολο της περιοχής Κυθηρίων, το ανατολικό μέρος του Λόφου Πανί, καθώς και τις περιοχές πέριξ του Λόφου Κυθηρίων, πέριξ και ανατολικά του λόφου της Αγίας Άννης, έως το πολυκατάστημα Σκλαβενίτης (πρώην Carrefour /περιοχή Τρουμπάρι Αλίμου) και του Λουτρού βορειανατολικά.

Συνορεύει με τον Δήμο Αργυρούπολης και την ενορία του Αγίου Γεωργίου στα ανατολικά, με την ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτοκου Άνω Καλαμακίου (Θεομήτωρ) στα βόρεια, με την ενορία της Ζωοδόχου Πηγής στα Βορειανατολικά, με την ενορία του Αγίου Νικολάου στα δυτικά και με την ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλίμου (παλαιός Άλιμος) στα νοτιοδυτικά.

Μεγάλοι δρόμοι που ανήκουν στην ενορία μας είναι η Λεωφόρος Κυθηρίων, η λεωφόρος Αλίμου από την Ευωνύμου ως τα όρια με τον Δήμο Αργυρουπόλεως, η οδός Μυρτιδιωτίσσης, η οδός Κυβέλης με όσες οικίες ανήκουν στον Άλιμο, η οδός Στυμφαλίας, η οδός Ευωνύμου, η οδός Πικρού, η οδός Παναστασίου, η οδός Ζακλίν Ρομιγί – Κακριδή,το νότιο ρεύμα (προς Λεωφόρο Βουλιαγμένης) της Λεωφόρου Ιωνίας  από Μεγάλης του Γένους Σχολής έως και το Λόφο Πανί καθώς και το δυτικό τμήμα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου έως την οδό Κάσσου, η οδός Γρανικού έως την Κάσσου, η οδός Απόλλωνος, η οδός Ροδων, η οδός Μεγάλης του Γένους Σχολής, η οδός Θεσμοφορίων, η οδός Παλαιστίνης, η οδός Κλειούς καθώς και τα σχολεία: Μουσικό Σχολείο Αλίμου, 4ο δημοτικό σχολείο Αλίμου, το 4ο και το 12ο νηπιαγωγείο Αλίμου, καθώς και τα ιδιωτικά Δελασάλλ και αθλητικό νηπιαγωγείο Αλίμου.