Διακονία Αγάπης

Αρχική / Η Ενορία / Διακονία Αγάπης

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρά το γεγονός ότι όλη η βαρύτητα των προσπαθειών των συνεργατών της Ενορίας έχει δοθεί στην αποπεράτωση του  Ιερού Ναού, εντούτοις το τόσο σημαντικό και νευραλγικής σημασίας έργο της Φιλανθρωπίας δεν παραμελείται.

Στο πρόσωπο κάθε ενδεούς και άπορου αδελφού μας βλέπουμε το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αφού και ο ίδιος τους χαρακτήρισε ως μικρούς αδελφούς Του. Έτσι με πλησμονή αγάπης και προθυμία πολλή, συγκεντρώνουμε και διανέμουμε δέματα με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Δίδονται μικρά οικονομικά βοηθήματα όποτε παραστεί ανάγκη.

Ειδικότερα τις ημέρες των μεγάλων Εορτών της Εκκλησίας μας όπως είναι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα επικρατεί στην Ενορία συναγερμός συμπαράστασης σε όσους έχουν ανάγκη. Συγκεντρώνεται ικανός αριθμός τροφίμων που δίδονται με διάκριση σε εμπερίστατες οικογένειες. Επίσης, τα κατηχητικά καθ’όλη τη χρονιά, διακριτικά και σε συνεργασία με το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, συλλέγουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να παραδοθούν σε οικογένειες ή μοναχικά άτομα που έχουν ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό κανείς δεν μένει από τη βασική ανάγκη της τροφής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Ενορία μας συμμετέχει στον Έρανο Αγάπης που διοργανώνει κάθε χρόνο λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης και ενισχύει τα ιδρύματα που λειτουργούν υπό την αιγίδα της (Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Νέας Σμύρνης, συσίτια, σπίτια γαλήνης, βοηθήματα προς φοιτητές κτλ).

Είμαστε σίγουροι ότι,σταδιακά, με την ταυτόχρονη αποπεράτωση του  του Ιερού Ναού μας είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε περισσότερο και στον τομέα της φιλανθρωπίας και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της έτσι ώστε στην ενορία μας να μην υπάρχει πονεμένος αδελφός μας που να στερείται τα αναγκαία προς το ζην.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ

Καθημερινά, τις ώρες που είναι ανοιχτός ο Ιερός Ναός (βλ. ενότητα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑμπορείτε να φέρνετε τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους εμπερίστατους αδερφούς μας. Για βαριά προϊόντα παρακαλούμε όπως προηγουμένως συνεννοηθείτε με τους υπευθύνους του Ιερού Ναού.

Όλα τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης δίδονται διακριτικά σε εμπερίστατους συμπολίτες μας χωρίς καμία διάκριση και με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Φυλάσσονται, δε, σε ειδικά διαμορφωμένο κατάλληλο χώρο.

Για είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και για είδη οικιακής χρήσης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήστε πριν με το Ναό για να σας δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες.

Τα είδη ανάγκης δίνιονται είτε σε τακτική βάση σε οικογένειες που στηρίζει η Ενορία μας είτε σε έκτακτες περιπτώσεις (καταστροφές, θεομηνίες κοκ) ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για ιδρύματα και ανάγκες που προκύπτουν ενόψει των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού.

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας επιτελεί το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας με διακριτικότητα και αγάπη προς τον συνάνθρωπό του.

Αποτελείται από τον Πρόεδρο Πρεσβύτερο Γεώργιο Τσάμη και τα κάτωθι μέλη:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

  1. Εμμανουήλ Μιχαλέτος – Επίτροπος του Ιερού Ναού
  2. Αλεξάνδρα Μερσινιά
  3. Αντωνία Μούγιου
  4. Αγγελική Πανωρίου