Εκοιμήθη η Γεωργία Σωτηροπούλου

Εκοιμήθη η Γεωργία Σωτηροπούλου
Εικόνα των Θεοφανίων αγιογραφημένη από την αείμνηστη Γεωργία Σωτηροπούλου. Η Γεωργία Σωτηροπούλου εκοιμήθη την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ημέρα της Απόδοσης της Εορτής των Θεοφανίων.

Μετά ανθρώπινης λύπης και με την ελπίδα της Αναστάσεως ανακοινώνουμε ότι έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου η εκλεκτή ενορίτισά μας Γεωργία Σωτηροπούλου.

Η Γεωργία Σωτηροπούλου υπήρξε ενεργή ενορίτισα. Από την αρχή της συστάσεως της ενορία μας υπήρξε μέλος της ερανικής επιτροπής για την ανέγερση του Ναού μας.

Με τη συνταξιοδότησή της σπούδασε Βυζαντινή Μουσική και εξυπηρετούσε αφιλοκερδώς το Ναό σε καθημερινές ακολουθίες (Όρθρο, Εσπερινό κτλ.).

Το μεγάλο της μεράκι, όμως, υπήρξε η Αγιογραφία. Σπούδασε Αγιογραφία, δημιούργησε μία πρώτη ομάδα μαθητείας της Ιεράς Τέχνης -πρόδρομο των σημερινών μαθημάτων Αγιογραφίας του Ναού μας- και αγιογράφησε πάμπολλες φορητές εικόνες από την ζωή του Κυρίου μας, της Παναγίας και διαφόρων Αγίων, αυστηρά βυζαντινής τεχνοτροπίας, τις οποίες και δώρισε στο Ναό μας για λειτουργική χρήση.

Ήταν παντρεμένη με τον μακαριστό σύζυγό της Χαράλαμπο, με τον οποίο απέκτησαν μία όμορφη οικογένεια με παιδιά και εγγόνια.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 11 πμ στον Ιερό μας Ναό.

Ο Θεός να την αναπαύσει.