Εκδόθηκε το βιβλίο του Ναού μας!

Εκδόθηκε το βιβλίο του Ναού μας!

Με πολλή χαρά σας αναγγέλλουμε την έκδοση του Παρακλητικού Κανόνος εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον την επονομαζομένην ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΝ .

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τη νέα Ιερά Παράκληση της Παναγίας Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας η οποία συνετέθη από τον Δρα Χαράλαμπο Μ. Μπούσια , Μεγάλο Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει:

  • Την έγκριση, υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του νέου Παρακλητικού Κανόνος
  • Πρόλογο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νέας Σμύρνης κκ Συμεών
  • Το Νέο Παρακλητικό Κανόνα στην μορφή κανονικού εκκλησιαστικού κειμένου
  • Τα τροπάρια των Θυρανοιξίων του Ιερού μας Ναού (19 Δεκεμβρίου 2010)
  • Το μουσικό παράρτημα του νέου Παρακλητικού Κανόνος τονισθέν στην Εκκλησιαστική (Βυζαντινή) μουσική σημειογραφία (παρασημαντική) υπό του Πρωτοψάλτου του Ναού μας κ. Παναγιώτη Κουτρά.
  • Επίλογο με ιστορικά στοιχεία για το Ναό μας αλλά και την απαρχή ιδρύσεως ολόκληρης της περιοχής μαζί με ευχές του προϊσταμένου του Ιερού μας Ναού Αρχιμανδρίτου κ. Πολυκάρπου Κεντικελένη. Στα ιστορικά στοιχεία περιλαμβάνονται οι διακονήσαντες ιερείς, οι διακονήσαντες επίτροποι, τα μέλη που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στην ερανική επιτροπή και στο φιλόπτωχο ταμείο, οι πρωτεργάτες, οι μεγάλοι δωρητές, οι ιεροψάλτες που διακονούν και έχουν διακονήσει στον Ιερό μας Ναό καθώς και οι νεωκόροι ενώ αναφέρονται και συγκινητικές λεπτομέρειες από την ιστορία της ενορίας μας.
  • Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Θεμελίωση, την πορεία των έργων, τα Θυρανοίξια του Ιερού μας Ναού καθώς και από τα Εγκαίνιά του (8 Μάϊου 2016).

Το εξώφυλλο κοσμεί η Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο εικονοστάσι (τέμπλο) του Ναού μας, έργο των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Σπετσών και το οπισθόφυλλο μία φωτογραφία του Ναού μας προς την βορειοανατολική πλευρά, ενώ μέσα υπάρχει σε φωτογραφία η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας των Κυθήρων καθώς και η αργυρήλατος εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Κεντρικό Προσκυνητάριο του Ναού μας.

Ας είναι Αιωνία η Μνήμη πάντων των κεκοιμημένων Ευεργετών, Δωρητών, Ενοριτών, Επιτρόπων, Συνδρομητών και Αφιερωτών του Ναού μας και να δίνει ο Θεός δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης και με τις Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ Συμεών δύναμη, υγεία κατ’άμφω και ευλογία στον Προϊστάμενο του Ιερού μας Ναού π. Πολύκαρπο Κεντικελένη, στον εφημέριο π. Γεώργιο Τσάμη, στους ιεροψάλτες, στους επιτρόπους στους συνεργάτες του ενοριακού έργου καθώς και σε όλους τους ενορίτες μας.

Αμήν.