100 χρόνια Μικρασιάτικου Προσφυγικού Ελληνισμού!

100 χρόνια Μικρασιάτικου Προσφυγικού Ελληνισμού!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η επετειακή εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Ιερός μας Ναός με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, παρευρέθη πλήθος κόσμου, προκειμένου να αποδώσουν διά της συμμετοχής τους στην διοργάνωση φόρο τιμής στους Μικρασιάτες πρόσφυγες αδερφούς μας.Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Κεντικελένης και ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.Κεντρικός ομιλητής της επετειακής εκδήλωσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Η πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης”, ενώ τη διοργάνωση πλαισίωσε επάξια το Βυζαντινό Οργανικό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Αλίμου με τραγούδια και μελωδίες από την πατρίδα της Μικράς Ασίας.

Τέλος, θερμό χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκλίβας, εκφράζοντας και συγχαρητήριες ευχές για το συνολικό ποιοτικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφανος Διαμαντής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος πολιτών είτε ενοριτών είτε από άλλες ενορίες του Δήμου Αλίμου και της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ: https://www.facebook.com/myrtidiotissa