ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΙΟΥ 12 ΗΜΕΡΟΥ

Αρχική / Uncategorized / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΓΙΟΥ 12 ΗΜΕΡΟΥ


Η περίοδος από τις 25/12 έως τις 6/1 ονομάζεται από την εκκλησία μας Άγιο Δωδεκαήμερο αφού κάθε μέρα αποτελεί και μία ξεχωριστή ημέρα , ξεκινώντας από την μεγάλη εορτή της Κατά Σάρκας Γεννήσεως του Ιησού Χριστού και καταλήγοντας στα Άγια Θεοφάνεια στις 6/1.
Το πρόγραμμα που αναρτήσαμε περιλαμβάνει όλες τις ημέρες από την Κυριακή προ των Χριστουγέννων (21/12 ) έως και την Τετάρτη 7/1 ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις Ιερές Ακολουθίες αυτών των ημερών με πίστη, αγάπη και φόβο Θεού για μια αληθινή βίωση του νοήματος των εορτών της θείας Επιφανείας και μια ευκαιρία αρχής μιας νέας πνευματικής ζωής σε όλους σας.
«Η ενσυνείδητη συμμετοχή στη λειτουργική, δοξολογική ενατένιση του μυστηρίου της πρώτης ελεύσεως του Ιησού Χριστού , και της τελικής παρουσίας Του , προσφέρει συνεχώς νέες προοπτικές στη μονοτονία της καθημερινής μας ζωής , νέες δυνατότητες για την ανύψωσή της σε άλλα επίπεδα, για την λυτρωτική μεταμόρφωσή της εν Χριστώ»
( Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Το άγιον Δωδεκαήμερον ,εκδ.Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ,Αθήνα 1978 )

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ