Μικροί μαθητές στο Ναό μας

Μικροί μαθητές στο Ναό μας

Άλιμος, 18 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου

Τον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου επισκέφθηκαν, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Νηπιαγωγείων-Παιδικών Σταθμών του Αλίμου “Το σπίτι των μικρών” και “International Metropolitan School”, εν όψει των αγίων ημερών του Πάσχα.

Τους μικρούς μαθητές και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά ο εφημέριος του Ιερού μας Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Τσάμης, ο οποίος, αφού τους ξενάγησε και τους εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο τον συμβολισμό της αρχιτεκτονικής διαρρύθμισης του Ναού, μίλησε στους επισκέπτες μας σχετικά με το επίκαιρο θέμα της Μεγάλης Εβδομάδας και της λαμπρής εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου.

Τέλος, ο π. Γεώργιος προσέφερε σε όλους μία εικόνα της Παναγίας μας ως ευλογία και ευχαρίστησε θερμότατα τα παιδιά και τους συνοδούς τους για την εποικοδομητική, όπως χαρακτηρίστηκε και από τους ίδιους, επίσκεψη, ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο που επιτελούν, με σκοπό την πολύπλευρη καλλιέργεια των μαθητών τους.

Ευελπιστώντας να έχουμε τη χαρά και επόμενης πνευματικής επικοινωνίας και συναναστροφής με τα αγαπητά αυτά πρόσωπα της περιοχής μας, ευχόμαστε το παράδειγμα των εν λόγω Εκπαιδευτικών Μονάδων να εμπνεύσει την ανάληψη και άλλων πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην πνευματική ανάπτυξη των αδελφών μας μέσα από την εκ του σύνεγγυς γνωριμία και επαφή τους με τον θεσμό της Εκκλησίας.

Εκ του Ιερού Ναού