Κοπή Αγιοβασιλόπιττας μαθημάτων Αγιογραφίας.

Κοπή Αγιοβασιλόπιττας μαθημάτων Αγιογραφίας.

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας των μαθημάτων Αγιογραφίας της ενορίας μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού μας Ναού.

Παρέστησαν ο εφημέριος του Ιερού μας Ναού, π. Γεώργιος ο οποίος ευλόγησε και την πίττα.
Ο π. Γεώργιος συνεχάρη τον Καθηγητή κ. Λυμπερόπουλο και τους μαθητές για τα μαθήματα Αγιογραφίας και την πρόοδο που έχει συντελεστεί με τα χρόνια και ευχήθηκε μία δημιουργική χρονιά.

Με τη σειρά του ο Δάσκαλος κ. Γιαννούλης Λυμπερόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και υποσχέθηκε πως όλοι θα συνεχίσουν με την ίδια θέρμη τα μαθήματα της Αγιογραφίας.

Ο Ιερός μας Ναός συνεχίζει την παράδοση της εκμαθήσεως της ιερής τέχνης, που ξεκίνησε εθελοντικά ως κύκλος κυριών αγιογραφίας πριν είκοσι και πλέον έτη, ενώ τώρα συνεχίζονται με δάσκαλο τον κ. Λυμπερόπουλο.

Τά μαθήματα διεξάγονται στήν αἴθουσα τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ κάθε Δευτέρα στίς 5.00 μ.μ.

Διδάσκων: κ. Λυμπερόπουλος Γιαννούλης, Καθηγητής Θεολογίας – Αγιογραφίας.

Για περαιτέρω πληροφορίες δύνασθε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη εγγραφών κ. Βαρβαρρήγου Ελευθερία (τηλ. 6947828670) και στον Ιερό Ναό (τηλ. 210 9958357).

Ακολουθεί το βιογραφικό του Δασκάλου:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Εικονογραφία. Σήμερα είναι υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστήμιου της Κύπρου στη Χριστιανική Τέχνη. Ασχολείται συστηματικά με την ιστόρηση φορητών εικόνων, ιερών ναών, λειτουργικών, αγιολογικών και παιδικών βιβλίων. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις εικονογραφίας. Έργα του, εκτός εικονογραφίας, με βάση τη βυζαντινή ζωγραφική υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές. Παράλληλα έχει πολυετή διδακτική δραστηριότητα για την εικονογραφία σε τεχνικό και θεωρητικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ΙΕΚ, σε ιδιωτικά εργαστήρια και σε σχολές αγιογραφίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.