ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

Αρχική / ΓΕΓΟΝΟΤΑ / ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ
ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

DSC03197

myrtidiotissa_alimou1

 

myrtidiotissa_alimou16

 

FB_IMG_1520239425050

FB_IMG_1520239433693

FB_IMG_1520239441701

FB_IMG_1520239446954

FB_IMG_1520239465648

Κατανυκτική, πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση στο Ναό μας, χθές Κυριακή Β’ Νηστειών αμέσως μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού.
Στην εκδήλωση, μίλησε ο κύριος Ιωσήφ Κωνσταντινίδης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και Άρχων Μυρεψός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με θέμα : ”Η έψησις του Αγίου Μύρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο”. Ο ομιλητής καθήλωσε στην κυριολεξία το κοινό καθώς πέρα από τις γνώσεις του, κατέθεσε και την προσωπική του εμπειρία για την παρασκευή του Αγίου Μύρου, καθώς έχει την ευλογία να έχει συμμετάσχει αρκετές φορές ως μυρεψός, πέρα από την εμπειρία του ως Κωνσταντινουπολίτης, όπου από μικρό παιδί μεγάλωσε κοντά στον πατριαρχικό Ναό.
Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη στιγμή που γίνεται η αμφιοφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη και οι χοροί των ψαλτών ψάλλουν το Άνωθεν οι Προφήται. Σε εκείνο το σημείο, διακόπηκε η ομιλία του και χορός ιεροψαλτών έψαλλε το εν λόγω τροπάριο μεταφέροντάς μας και κατ’αυτόν τον τρόπο στα όσα θαυμαστά συμβαίνουν κατά τις ημέρες της εψήσεως – παρασκευής του Αγίου Μύρου στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας.
Ακολούθησε, μία όμορφη συναυλία απόδοσης ύμνων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, από τους καταξιωμένους Κωνσταντινουπολίτες ιεροψάλτες:
Φώτη Γιαννακάκη, Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως
Γρηγόριο Νταραβάνογλου, Άρχοντα Μαΐστωρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας
Χρήστο Μηνάογλου Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής
μαζί με ομάδα μαθητών τους καθώς και με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Κουτρά, Πρωτοψάλτη του Ιερού μας Ναού, ο οποίος διήυθηνε και τον χορό των ψαλτών του Ναού μας και επιπλέον προλόγισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Νέας Σμύρνης κκ Συμεών καθώς και τον Προϊστάμενο του Ναού πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Κεντικελένη και του συνεφημέριό του π. Γεώργιο, όπως επίσης τους εκ Πόλεως – όπως και ο ίδιος – Πρωτοψάλτες με τους οποίους συνδέεται με φιλία και οι οποίοι συνέβαλλαν με την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτή την τόσο όμορφη εκδήλωση.
Επιπλέον, έψαλλε στο τέλος και ο  Απόστολος Ντέτσικας, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου και μαθητής του Γρηγόρη Νταραβάνογλου.
Όλους ευχαρίστησε ο πατήρ Πολύκαρπος, ο οποίος ευχήθηκε Καλό Υπόλοιπο Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Αλίμου κύριος Στέφανος Διαμαντής -Πολίτης στην καταγωγή , ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου κύριος Αργύριος Αργυρίου και ο Ιεροψάλτης Ευστάθιος Κούλης πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων , και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας.
Σύνδεσμοι που περιέχουν πλούσιο ρεπορτάζ: www.orthodoxia.info ΚΑΙ https://bizantinimousiki.blogspot.gr/
Φωτογραφίες από εδώ:
http://orthodoxia.info/news/%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%88%CE%AC/
ΚΑΙ από εδώ: https://bizantinimousiki.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html
 

myrtidiotissa_alimou21