Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ 23-24/9/2014

Αρχική / ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 2014 / Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ 23-24/9/2014
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ 23-24/9/2014

3         8
 
Την Ιερά Πανήγυρη εόρτασε ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον Δήμο του Αλίμου την 23 και στις 24 του Μηνός Σεπτεμβρίου 2014.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 23/9 , ο πανηγυρικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών πλαισιωμένος απο Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Αργύρης Ντινόπουλος, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,  αλλά και πλήθος κόσμου όπου τίμησε με την παρουσία του την Πανήγυρη του Ναού.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας σε δρόμους της ενορίας, παιανίζοντας η μπάντα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Νέοι του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κρατούσαν την εικόνα  και νέες του Συνδέσμου την συνόδευαν. Στα Προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε η Απόλυσις και η Ανάκρουσις του Εθνικού ύμνου. Πριν οι επίσημοι προσκυνήσουν το Σταυρό από το Μητροπολίτη μας και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Ντινόπουλο  για την παρουσία του και τη διάθεση της φιλαρμονικής της Πυροσβεστικής, το Δήμαρχο Αλίμου κύριο Ανδρέα Κονδύλη καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, μεταξύ των οποίο και τον απελθόντα Δήμαρχο Θάνο Ορφανό για την συμπαράστασή τους στο έργο του Ιερού Ναού, τα παιδιά του Κυθηραϊκού Συνδέσμου με την υπεύθυνη του παραδοσιακού τμήματος κυρία Γαλανάκη για την πρωτότυπη παρουσία τους, τις κυρίες που βοηθούν στο έργο του Ιερού Ναού, τους Ιεροψάλτες που κόσμησαν το Ιερό Αναλόγιο,τους Επιτρόπου, καθώς και τον πατέρα Πολύκαρπο για την άρτια οργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.
Στις 24/9, 7 το πρωί ξεκόνησε ο όρθρος και εν συνεχεία τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η Θεία Λειτουργία της Εορτής. Κατ’αυτή ωμίλησε επικαίρως ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Γιαννακάς, προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής Παλαιού Φαλήρου.
Στις 18.30 εψάλη ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία με πολλή κατάνυξη και ευλάβεια η Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας τη Μυρτιδιώτισσα. Συγκινητικό ήταν το πλήθος του λαού του Θεού που με δάκρυα στα μάτια προσευχόταν στην Κυρία των Αγγέλων και προσκυνούσε την Ιερά Εικόνα της. Στο τέλος, ο Προϊστάμενος του Ναού πατήρ Πολύκαρπος Κεντικελένης ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για τη φετινή Ιερά Πανήγυρη και ευχήθηκε Υγεία και πνευματική πρόοδο σε όλους τους ενορίτες  και τους προσκυνητές της Παναγίας μας.
Σε όλες τις ακολουθίες έψαλλαν πολυμελείς χοροί Ιεροψαλτών. Την ευθύνη είχε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κύριος Παναγιώτης Κουτράς σε συνεργασία με το Λαμπαδάριο κύριο Ιωάννη Καρφάκη. Συγκίνηση προκάλεσε, η παρουσία στο δεξί χορό των Ιεροψαλτών τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα του πολιού Ιεροψάλτη κυρίου Κωνσταντίνου Μαφίδη – ο οποίος είναι  Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινμουπόλεως  και για πάνω από μισό αιώνα Ιεροψάλτης στη Μονή του Μπαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη.
Ευχαριστούμε τον κύριο Καρπαθάκη από τη www.romfea.gr και τον κύριο Φρίμη από τη www.geitoniamou.gr για τη διάθεση των φωτογραφιών και των βίντεο αντίστοιχα.
Η Παναγία να μας σκεπάζει όλους. Και του χρόνου!
Βίντεο από την πανήγυρη:     https://www.youtube.com/watch?v=oJbyt13hf20    και                                                                                                                                                                  https://www.youtube.com/watch?v=hjHSTk7NLcU
 
Φωτογραφίες από την Πανήγυρη:
 

5
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ Συμεών προσερχόμενος για την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού της Εορτής

4
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Πολυκαρπος Κεντικελένης μετά των διακόνων αναμένοντες τον Σεβασμιώτατο.

6
Ο Σεβασμιώτατος ανάβοντας κερί κατά την είσοδό του στο Ναό

9
“Φώς Ιλαρόν, Αγίας Δόξης, Αθανάτου Πατρός…”

 
10
“Φώς Ιλαρόν, Αγίας Δόξης, Αθανάτου Πατρός…”

11
Ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κύριος Παναγιώτης Κουτράς διευθύνοντας των χορό των Ιεροψαλτών του Ναού καθώς και φίλων Ιεροψαλτών του Ναού προσελθόντων ειδικώς για την Πανήγυρη.

12
Πλήθος κόσμου προσεύχεται στην Παναγία Μητέρα μας.

13
Ο Σεβασμιώτατος χοραστατών από του Δεσποτικού Θρόνου κατά την ακολουθία της Λιτής.

14
”Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού.”

16
Από τη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

17
Από τη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

18
Από τη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

19
Από τη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

20
Από τη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

21
Ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Αργύρης Ντινόπουλος, ο Δήμαρχος Αλίμου κύριος Ανδρέας Κονδύλης, ο τέως Δήμαρχος κύριος Θάνος Ορφανός καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη συλλόγων και φορέων κατά την Απόλυση, μετά το πέρας της Λιτανείας.

22
Η Απόλυση στα Προπύλαια του Ιερού Ναού από το Σεβασμιώτατο.

23
Κατά την Είσοδο μετά το πέρας της Λιτανείας, ψάλλοντας τον Ύμνο Τίς Θεός, ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου κύριος Μαφίδης συνεπικουρούμενος από τον κύριο Παναγιώτη Κουτρά, Πρωτοψάλτη του Ιερού μας Ναού.