ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1821

Αρχική / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1821
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1821

 
 

12102016_1821_1

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιεί δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Ε’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Διεθνής περίγυρος και ο Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση».
Έως το έτος 2021, που συμπληρώνονται δύο αιώνες από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης, θα πραγματοποιηθούν δέκα εν συνόλω Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια.
Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή 14η Οκτωβρίου ε.έ. και ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και οι εργασίες του θα συνεχισθούν έως το απόγευμα της επομένης ημέρας, στην ίδια αίθουσα.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνει “ότι μόνο διά της συνειδήσεως και της γνώσεως των συστατικών στοιχείων του Έθνους μπορούμε να έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας για το παρόν και το μέλλον. Οι επιστημονικές και τεκμηριωμένες Εισηγήσεις των δεκαεννέα Εισηγητών στο εν λόγω Συνέδριο στόχο έχουν να παρουσιάσουν την αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια για την προσφορά της Εκκλησίας, τόσο προ της Επαναστάσεως όσο και κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και κατά το μετέπειτα χρονικό διάστημα”.
Προσκαλεί λοιπόν άπαντας τους ενδιαφερομένους στο εν λόγω Συνέδριο με την ευχή οι εργασίες του να φωτίζουν πάντοτε τους μελετητές της Ιστορίας και η αλήθεια την οποία καταθέτουν να ζωντανεύει αποκαλυπτικά τα ίχνη της μνήμης στην αγαθή συγκρότηση του κόσμου και εν προκειμένω του Έθνους μας.
Το πρόγραμμα αναλυτικά: http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/identity/ie_programme.pdf