ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Σας καλωσορίζουμε στον διαδικτυακό τόπο του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.

Η ενορία μας εμφανίζεται στο διαδίκτυο για δύο κυρίως λόγους: Ο πρώτος είναι η μοναδική ευκαιρία που δίνεται να προβληθεί το έργο που επιτελείται στον ανεγειρόμενο Ιερό Ναό μας, το κέντρο της λατρευτικής, πνευματικής, ποιμαντικής και φιλανθρωπικής ζωής της ενορίας. Και ο δεύτερος είναι η κατάθεση Ορθοδόξου μαρτυρίας στον 21ο αιώνα. Ως γνωστόν, η ενορία είναι το κύτταρο της πνευματικής ζωής. Και ως κύτταρο τροφοδοτεί όλα τα μέλη. Έτσι προβάλλοντας την δράση του Ναού, προβάλλεται η δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας θα μπορέσουν να διαπιστώσουν τους αγώνες και τις αγωνίες μας. Την προσπάθεια και τα έργα της σε πολλούς τους τομείς, όπως:

α. Στην αποπεράτωση του περικαλλούς Ναού προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης, της Εφόρου και Προστάτιδος της ενορίας μας.

β. Στη φιλανθρωπική δράση, για την ανακούφιση του κάθε εμπερίστατου αδελφού μας, στο πρόσωπο του οποίου καθρεφτίζεται ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

γ. Στη διακονία της Νεότητας. Γιατί πιστεύουμε σ’ αυτήν, ως το μέλλον της Εκκλησίας και του Έθνους. Και οραματιζόμαστε την δημιουργία των σχέσεων εκείνων με τους νέους, που θα τους κάνουν να αισθάνονται την Εκκλησία σαν το σπίτι τους. Επίσης αποβλέπουμε στον κατάλληλο εφοδιασμό των νέων για το άνοιγμά τους στην κοινωνία. Έτσι ώστε οι ελπίδες μας να μην διαψευσθούν.

δ. Στο πολύπλευρο ποιμαντικό έργο. Γιατί η ενορία με οδηγό τον εφημέριο, σαν νοητό καράβι πλέει μέσα στην κοινωνία με σκοπό να σώσει από τα κύματα του κακού κάθε άνθρωπο. Και να αράξει στο γαλήνιο λιμάνι της Βασιλείας του Θεού.

Ευχή και προσευχή μου είναι η περιήγηση στην ιστοσελίδα του Ναού μας να αποτελέσει την αφορμή για την γνωριμία της ενορίας με όλους και την ευόδωση κάθε θεοφιλούς σκοπού του καθενός, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης και πάντων των Αγίων.

Μετὰ τιμῆς καὶ ἐν Χριστῷ ἀγάπης

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού,

† Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Κεντικελένης