Πρόσβαση

Αρχική / Η Ενορία / Πρόσβαση

Χάρτης

https://maps.app.goo.gl/7Li7qeNX7fsVafzv5

 

 

Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου
Λεωφόρος Κυθηρίων 71
Τηλ. phone number: (+30) 210 9958357, Fax: (+30) 210 9968560
e – mail: myrtidiotissa.alimou@gmail.com
 

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου βρίσκεται στην λεωφόρο Κυθηρίων, στο Δήμο Αλίμου, με διεύθυνση Λεωφόρος Κυθηρίων 71, στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τη Λεωφόρο Κυθηρίων δυτικά (έμπροσθεν του Ιερού Ναού), την οδό Αντικυθήρων (πρώην Νηρηίδων νότια), την οδό Ηρούς ανατολικά και την οδό Δήμητρος βόρεια ( ο δρόμος μεταξύ ναού και μουσικού σχολείου Αλίμου).

Ακριβώς δίπλα από τον Ιερό Ναό στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Στα 200 μέτρα νότια βρίσκεται η Λεωφόρος Αλίμου και στα 800 μέτρα βόρεια η Λεωφόρος Ιωνίας.

Πρόσβαση με Ι.Χ.

Η λεωφόρος Κυθηρίων αποτελεί βασική αρτηρία του δήμου Αλίμου που ενώνει την λεωφόρο Αλίμου με την λεωφόρο Ιωνίας.

Από την λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω Αλίμου ερχόμενος κάποιος, θα πρέπει να στρίψει στην λεωφόρο Αλίμου (στο ύψος του σήματος της Ολυμπιακής) και έπειτα να στρίψει δεξιά στα  τέταρτα φανάρια στην λεωφόρο Κυθηρίων όπου και στα 200  μέτρα δεξιά  θα αντικρίσει τον Ιερό Ναό μας.

Από την λεωφόρο Ποσειδώνος στρίβοντας στην λεωφόρο Αλίμου (στο ύψος της υπόγειας γέφυρας για τα  αυτοκίνητα) θα ακολουθήσετε την αριστερή λωρίδα και στα δεύτερα φανάρια  θα στρίψετε αριστερά όπου θα είστε πλέον στην λεωφόρο Κυθηρίων.

Επίσης μέσω της λεωφόρου Καλαμακίου – Αγίου Δημητρίου θα στρίψετε στην λεωφόρο Θεομήτορος στο τέρμα της οποίας (σταυροδρόμι με Ιωνίας) θα οδηγήσετε λοξά δεξιά το όχημά σας και θα βρεθείτε στην λεωφόρο Κυθηρίων όπου στα 800 περίπου μέτρα από την διασταύρωση στο αριστερό σας χέρι θα προβάλλει ο περικαλλής  Ιερός Ναός.

Τέλος ερχόμενοι από την λεωφόρο Ιωνίας, προερχόμενος από τη Βουλιαγμένης – το Άνω Καλαμάκι – μετρό Ηλιούπολης – Οδό Δωδεκανήσου,  θα στρίψετε αριστερά στην Κυθηρίων κι όπως προείπαμε στα 800 μέτρα  στο αριστερό σας χέρι βρίσκεται ο Ιερός Ναός.

Πρόσβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς

Η στάση που εξυπηρετεί τον Ιερό Ναό είναι η εξής:

Στάση «4ηΑλίμου»  στα 200 μέτρα από τον Ιερό Ναό, επί της Λεωφόρου Αλίμου γνωστή και ως στάση Jumbo. Από εκεί διέρχονται οι γραμμές 140 (Πολύγωνο – Γλυφάδα), Β1 (Πειραιάς-Άνω Γλυφάδα) και 142 (Καλαμάκι – Σταθμός μετρό Αργυρούπολη).

Αναλυτικά:

Από Αθήνα

Στάση Μετρό ΑργυρούποληΑπό την έξοδο προς Αθήνα, επιβιβάζεστε στη γραμμή 142 και μετά από 5-7 λεπτά θα αποβιβαστείτε στη στάση 4η Αλίμου, επί της Αλίμου πολύ κοντά στον Ιερό Ναό. Αν και είναι η πιο σύντομη διαδρομή, χρειάζεται προσοχή στα δρομολόγια της εν λόγω γραμμής.

Από Πειραιά και παραλιακή

Β1 (Πειραιάς-Άνω Γλυφάδα): Επιβιβαζόμενοι από τον Πειραιά κι από οποιαδήποτε στάση στην παραλιακή μέχρι και την 4η Καλαμακίου, θα αποβιβαστείτε στην 4η Αλίμου, στην άνοδο προς  Βουλιαγμένης. Περνώντας απέναντι στα 200 μέτρα θα συναντήσετε τον Ιερό Ναό.

142 (Καλαμάκι – Σταθμός Μετρό Αργυρούπολη): Από την αγορά Θουκυδίδου του Καλαμακίου ξεκινάει η εν λόγω γραμμή και επιβιβαζόμενοι από τις στάσεις 3η Καλαμακίου (στο ύψος της ΟΣΤΡΙΑ) και 4η Καλαμακίου, θα αποβιβαστείτε ομοίως με το Β1 στη στάση 4η Αλίμου. Περνώντας απέναντι στα 200 μέτρα θα συναντήσετε τον Ιερό Ναό.

Σημείωση: Εάν έρχεστε με το ΤΡΑΜ ή με οποιοδήποτε άλλο παραλιακό λεωφορείο από Πειραιά αποβιβαστείτε στη στάση ΚΑΛΑΜΑΚΙ και επιβιβαστείτε είτε στο Β1 ή στο 142 με στάση αποβίβασης την 4η Αλίμου.

Κοινώς, από τις στάσεις 3η και 4η Καλαμακίου διέρχονται δύο γραμμές που εξυπηρετούν τον Ιερό Ναό.

Από Γλυφάδα-Ελληνικό

140 (Πολύγωνο – Γλυφάδα): Επιβιβαζόμενος κάποιος από Γλυφάδα θα σταματήσει στη στάση 4η ΑλίμουΠερνώντας απέναντι στα 200 μέτρα θα συναντήσετε τον Ιερό Ναό.

Από Πολύγωνο – Κατεχάκη – Γουδί-Ζωγράφου – Μιχαλακοπούλου – Καισαριανή – Παγκράτι- Βύρωνα – Υμηττό – Ηλιούπολη – Αργυρούπολη

140 (Πολύγωνο-Γλυφάδα): Η εν λόγω λεωφορειακή γραμμή διανύει όλες αυτές τις περιοχές, είναι  χρονοβόρα αλλά τακτική και θα αποβιβαστείτε στην κάθοδο της Αλίμου προς Ποσειδώνος στη στάση  4η Αλίμου.

Από Άνω Γλυφάδα-Τερψιθέα –Αργυρούπολη

Β1 (Άνω Γλυφάδα-Πειραιάς): Επιβιβάζεστε από τις εν λόγω περιοχές στο Β1 και αποβιβάζεστε στην 4η Αλίμου στην κάθοδο της Αλίμου προς την Ποσειδώνος.

Λεωφορειακή γραμμή 101  

— Από το σταθμό ΜΕΤΡΟ ΆΛΙΜΟΣ ή από την αρχή της Λεωφόρου Δωδεκανήσου, στάση στροφή Αγίου Παντελεήμονα κοντά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ , μπορείτε να επιβιβαστείτε στο λεωφορείο 101 και να σταματήσετε είτε στη στάση ΠΛΕΙΑΔΩΝ επί της Λεωφόρου Κυθηρίων, 400 μέτρα από τον Ιερό Ναό, είτε στη στάση ΘΕΤΙΔΟΣ επί της οδού Μυρτιδιωτίσσης, περίπου 500 μέτρα από τον Ιερό Ναό.

— Επίσης από την Μαρίνα Αλίμου και τη Λεωφόρο Καλαμακίου στη διαδρομή προς το σταθμό ΜΕΤΡΟ ΆΛΙΜΟΣ η αποβίβαση στις στάσεις ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ και ΠΛΕΙΑΔΩΝ.

Η γραμμή 101 διέρχεται από τη Λεωφόρο Κυθηρίων που βρίσκεται ο Ιερός Ναός, από την συμβολή της Κυθηρίων με τη Μυρτιδιωτίσσης και προς την Λεωφόρο Ιωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εν λόγω λεωφορειακές γραμμές μπορείτε να ενημερωθείτε από την τηλεφωνική γραμμή 11185 ή από την ιστοσελίδα www.oasa.gr

 

Πρόσβαση με ΤΑΞΙ

Από το σταθμό ΜΕΤΡΟ ΆΛΙΜΟΣ, με το κόστος της ελάχιστης διαδρομής και περίπου 5 λεπτά σε χρόνο.

 

Πρόσβαση με Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Αλίμου

Ο Ναός μας εξυπηρετείται με τη γραμμή 20 της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αλίμου με αφετηρία το ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ, με δρομολόγια από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, εκτός Κυριακής.

Η Στάση που εξυπηρετεί το Ναό ονομάζεται ΣΤΑΣΗ ΚΥΘΗΡΙΩΝ.

 

Η Γραμμή 20 που εξυπηρετεί το Ναό στα δεξιά
Με μπλε χρώμα η Γραμμή 20, από Παλαιό Άλιμο-Κυθηρίων-Άνω Καλαμάκι – ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ που εξυπηρετεί το Ναό