Ο Ναός

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου είναι Ναός Βυζαντινού ρυθμού, πεντάτρουλος σταυροειδής, με το ύψος του κεντρικού τρούλου περί τα 14 μέτρα  και διαθέτει περίτεχνες καμάρες βόρεια, νότια και δυτικά, που δημιουργούν εξαιρετικής τέχνης περιστύλια.

ekklisiaaponiriidon

ΒΟΡΕΙΑΠΛΕΥΡΑ

ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Η έκταση του Ναού είναι 1000 τμ, διαθέτει 9 θύρες και μεγάλο γυναικωνίτη 180 τμ. Το κωδωνοστάσιο  βρίσκεται ξεχωριστά βόρεια και δυτικά του Ιερού Ναού, έχει ύψος 12 μέτρα και διαθέτει πέντε καμπάνες διαφόρων μεγεθών. Ο Ναός είναι κατάλευκος με κάγκελα στα παράθυρα και στα προστατευτικά του βορείου περιστυλίου χρώματος βαθέως γαλάζιου.DSC-1009

Εσωτερικά, ο σολέας είναι υπερυψωμένος από τον κυρίως Ναό και ανατολικότερα, κατά μισό μέτρο πιο ψηλά, βρίσκεται το Ιερό Βήμα. Το Ιερό Βήμα χωρίζεται από τον υπόλοιπο Ναό με ένα βυζαντινής τεχνοτροπίας ξυλόγλυπτο τέμπλο ύψους 3.30 μέτρων, κατασκευασθέν από τον γνωστό τεχνίτη ξυλόγλυπτων εκκλησιαστικών ειδών κύριο Καβρουλάκη. Οι εικόνες του τέμπλου είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας, φιλοτεχνημένες εκ των μοναχών της γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Σπετσών.

ΤΕΜΠΛΟ1

FullSizeRender

Ο υπόγειος χώρος του Ιερού Ναού αποτελείται από όλους τους απαραίτητους εκείνους χώρους για μια σύγχρονη ενορία. Το μεγαλύτερο μέρος του, περίπου 860 τμ, χρησιμοποιείται ως αίθουσα εκδηλώσεων. Εκεί φιλοξενείται η ετήσια χειμερινή εκδήλωση των στελεχών της ενορίας, καθώς επίσης και διαλέξεις, ομιλίες, εκδηλώσεις εκκλησιαστικού ή και εθνικού περιεχομένου. Ο υπόλοιπος υπόγειος χώρος χρησιμοποιείται για τα κατηχητικά σχολεία και το κυλικείο του Ναού, τα; μαθήματα Αγιογραφίας  ενώ υπάρχει και γραφείο κατηχητών, βιβλιοθήκη και χώρος αθλοπαιδιών. Επίσης, εκεί βρίσκεται το κέντρο της φιλανθρωπικής δραστηριότητας του Ναού μας.

DSC01481

Εξωτερικά, ο Ναός περιβάλλεται από πλακοστρωμένη πλατεία και από κήπο με δέντρα και λουλούδια που δημιουργούν ένα όμορφο εξωτερικό περιβάλλον.

ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ

 Η ΕΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Για το δύσκολο έργο της αποπερατώσεως του Ιερού Ναού μας και για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, με την σεπτή ευλογία του Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, έχει συγκροτηθεί Ερανική Επιτροπή. Από της 16ης Δεκεμβρίου 2018 έως και την 15η Δεκεμβρίου 2020 και κατόπιν προτάσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και εγκρίσεως του αντίστοιχου Μητροπολιτικού, η Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού μας αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Κεντικελένης (προϊστάμενος – εφημέριος Ιερού Ναού)

Μέλη: Αδαμοπούλου Καλλιόπη, Αρμενιάκου Παναγιώτα, Αυγερινού Καλλιόπη, Βάρδα Μαρία, Βαρυπάτη Μίνα, Δραγάτση Μαρία, Δαρκαδάκη Ειρήνη, Δημάκη Αγγελική, Ζαράνη Ξανθούλα, Καλοκαιρινού Καλλιόπη, Καρύδη Αλεξάνδρα, Καρύδη Ευαγγελία, Κασιμάτη Κυριακή, Κόικα Ελένη, Κοντομάρη Ντίνα, Κορωναίου Άννα, Λεοντοπούλου Αθηνά, Μερσινιά Αλεξάνδρα, Μιχαλέτου Αιμιλία, Μούγιου Αντωνία, Μπίθα Αικατερίνη, Ξηνταράκου Βρεττή, Πανώριου Αγγελική, Παπαλουκα Μίνα, Παπασταύρου Όλγα, Πετροχείλου Ειρήνη, Σταυροπιερράκου Αθανασία, Σωτηροπούλου Γεωργία, Τζανίδου Ιωάννα, Χατζάκη Χρυσούλα.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ

Για τα έργα του Ναού μας μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιθυμείτε στον παρακάτω Λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα

IBAN: GR5401101080000010829600609

BIC: ETHNGRAA

Αριθμός Λογαριασμού: 108/296006-09